Verkeerskunsten
 
Korte karakteristiek.
Verkeerskunsten is gericht op het verbeteren van de motorische fietsvaardigheid en fietsveiligheid voor groep 1 t/m 8 door middel van praktische oefeningen. Verkeerskunsten wordt geheel verzorgd door verkeersdocenten. Op het schoolplein zet de verkeersdocent diverse parcoursen uit.

Methodiek.
Elke oefening is gericht op het trainen van één of twee vaardigheden. De oefeningen hebben betrekking op o.a.: goed opstappen en wegrijden, hand uitsteken en bocht rijden, over schouder kijken en rijstrook wisselen, inschattingsoefeningen afstanden (vanaf groep 6), naast elkaar rijden, obstakels, vervoer van passagiers/bagage (vanaf groep 7/8). Voor ouders is er voor elke groep een kopieerblad toegevoegd waarop tips worden gegeven hoe ze met hun kind kunnen oefenen in het verkeer. Uiteraard is deze ook digitaal beschikbaar zodat u deze naar de ouders kunt mailen.

Inzet.
In de klas legt de verkeersdocent eerst het nut en de noodzaak uit aan de leerlingen. Dit doen we voor 3 tot 5 onderdelen per les. Hierdoor blijven alle oefeningen overzichtelijk voor de leerlingen. Per les zijn we per klas ca. 55 minuten praktisch bezig met de oefeningen op het schoolplein. U kunt er zelf voor kiezen voor welke groepen u Verkeerskunsten in wilt zetten. Dit kan voor alle groepen of een deel daarvan, in het aanmeldingsformulier kunt u dit aangeven. Naar het aantal groepen berekenen wij de benodigde tijd en overleggen met u, hoe en op welke dag of dagen, we dit gaan inzetten.
De lessen en alle materialen worden verzorgd door Go Safe. Wij zijn op tijd aanwezig om alles klaar te zetten voordat de leerlingen naar school komen. Wij willen u alleen vragen of u de leerlingen op wilt roepen om op de geplande dag met de fiets naar school te komen.

Kosten en aanmelden.
Verkeerskunsten kost u als school niets. Alle kosten worden in Noord-Holland gedekt door een subsidie van de provincie Noord-Holland. Wij vragen alleen steun van de leerkracht van de groep en een ouder om ons te helpen tijdens de les op het schoolplein.

Wilt u ook dat wij op uw school langskomen? Voor groep 1 t/m 8 of een deel van de groepen? 
Stuur dan een berichtje via de contact pagina met als onderwerp Verkeerskunsten.
 
Heeft u vragen? Bel of mail ons dan.

Petrus Canisius College Alkmaar, Oosterhout
Weer diverse lessen in onze projectweek van de verkeersdocenten van Go Safe. Vernieuwend en spreekt de leerlingen erg aan. Geen opgeheven vingertje maar met de leerlingen op een leuke manier in gesprek. Voor de leerlingen super motiverend om hun gedrag te veranderen.
Dynamis Hoorn
Meester Arjen, de verkeersmeester, altijd leuk en leerzaam voor de klas.
Kleurenorkest Limmen
Gave lessen voor de kids. Leuk en leerzaam. De nieuwe VR lessen zijn helemaal top.
Benedictus school Heiloo
Onlineklas Verkeer is een leuke en zeer leerzame manier voor groep 4 t/m 8 van het basisonderwijs. Hoe mooi is het om via Street View uitleg te krijgen van verkeerssituaties in de omgeving van de school. Dan wordt alles voor elke leerling echt duidelijk.
Junior College Julianadorp
In de introductieweek van de 1e klas komen de Verkeersdocenten voor het project "school thuis route". Ideaal om direct iets te doen aan de veiligheid van de kids op de nieuwe route naar de nieuwe school.
Ichthusschool in Hoorn
"Dodehoekles gehad van docent Arjen. Wat een leuke les, het spreekt de kinderen enorm aan. Perfecte uitleg en ontzettend leuk dat alle kids zelf de ervaring op kunnen doen in de vrachtwagen.