Wie zijn wij 

 
Go Safe verzorgt diverse projecten, cursussen, lessen en trainingen die tot doel hebben om de verkeersveiligheid te verbeteren.
 
Ons motto is "BEWUST VEILIG OP WEG".
 
Go Safe is ontstaan uit een samenwerking van Post Verkeerseducatie uit IJmuiden en Groot in Verkeerseducatie uit Heerhugowaard. Gerard Post en Arjen de Groot zijn beide verkeersveiligheidspioniers met centraal de gedachte dat je gedrag het beste kunt veranderen door te laten ervaren. Sinds 2001 werken beide vanuit hun eigen bedrijf nauw samen om verkeersveiligheidsprojecten te ontwikkelen en uit te voeren. Vanaf 2001 zijn er talloze succesvolle projecten ontwikkeld voor permanente verkeerseducatie. Om de samenwerking nog verder door te voeren en onze naam te bekrachtigen is stichting Go Safe ontstaan handelend onder een korte krachtige naam:
 GO SAFE
Onze expertise en enthousiasme blijft uiteraard hetzelfde maar met deze nieuwe naam willen wij graag samen aangeven waar wij voor staan.

Wij ontwikkelen en verzorgen de uitvoering van cursussen voor de meest kwetsbare groepen in het verkeer, te weten kinderen, jongeren en senioren. Daar deze groepen prioriteit genieten bij de overheid is er voor veel van onze projecten of cursussen subsidie beschikbaar waardoor de kosten nihil zijn. Voor schooljaar 2018-2019 betreft dit projecten voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs.

Naast deze projecten verzorgen wij rijstijltrainingen voor rijbewijsbezitters. Deze trainingen spitsen zich vooral toe op veiligheid, risicoperceptie, schadepreventie, HNR (Het Nieuwe Rijden) en defensief rijgedrag.

Alle projecten, cursussen, lessen en trainingen hebben een eigen onderwerp en doelgroep. Centraal staat dat alle cursisten actief participeren en vooral door ervaring en beleving leren. Op deze website vindt u alle projecten, cursussen en trainingen die wij uitvoeren. Tevens bieden wij de mogelijkheid om op maat een cursus te ontwikkelen, eventueel geheel subsidiabel.

Petrus Canisius College Alkmaar, Oosterhout
Weer diverse lessen in onze projectweek van de verkeersdocenten van Go Safe. Vernieuwend en spreekt de leerlingen erg aan. Geen opgeheven vingertje maar met de leerlingen op een leuke manier in gesprek. Voor de leerlingen super motiverend om hun gedrag te veranderen.
Dynamis Hoorn
Meester Arjen, de verkeersmeester, altijd leuk en leerzaam voor de klas.
Kleurenorkest Limmen
Gave lessen voor de kids. Leuk en leerzaam. De nieuwe VR lessen zijn helemaal top.
Benedictus school Heiloo
Onlineklas Verkeer is een leuke en zeer leerzame manier voor groep 4 t/m 8 van het basisonderwijs. Hoe mooi is het om via Street View uitleg te krijgen van verkeerssituaties in de omgeving van de school. Dan wordt alles voor elke leerling echt duidelijk.
Junior College Julianadorp
In de introductieweek van de 1e klas komen de Verkeersdocenten voor het project "school thuis route". Ideaal om direct iets te doen aan de veiligheid van de kids op de nieuwe route naar de nieuwe school.
Ichthusschool in Hoorn
"Dodehoekles gehad van docent Arjen. Wat een leuke les, het spreekt de kinderen enorm aan. Perfecte uitleg en ontzettend leuk dat alle kids zelf de ervaring op kunnen doen in de vrachtwagen.