Onlineklas Verkeer

Onlineklas Verkeer is een digitale verkeersmethode die zich richt op groep 4 t/m 8 in het basisonderwijs. Doel: veilig gedrag van de leerling in het verkeer en in zijn leefomgeving. Met de ‘Situatiebuilder’ kunnen allerlei verkeerssituaties worden nagebootst en met de Google Streetview koppeling wordt zelfs de verkeerssituatie rond de eigen school onderwerp van de verkeersles. De methode is geschikt voor alle apparaten met een wifi verbinding. Onze docent verzorgt het gehele traject incl. voorbereiding van de lessen. U hoeft dus zelf niets te doen!
 
Methodiek.
De verkeersdocent van Go Safe maakt met de ‘Situatiebuilder’ allerlei verkeerssituaties en met de Google Streetview koppeling wordt zelfs de verkeerssituatie rond de eigen school en in de wijk onderwerp van de verkeerslessen. Voor elke klas is dit op het niveau waarin de leerstof op aansluit. Vanaf groep 4 worden voor elk leerjaar vier thema’s behandeld. Elk thema wordt opgestart door een verkeersdocent en is onderverdeeld in 4 tot 5 lessen die daarna via internet zijn te volgen. Een leerjaar bestaat daarmee uit gemiddeld 20 tot 25 korte lessen. De lessen gaan uit van een directe vorm van instructie: de leerstof is in overzichtelijke stukjes verdeeld die in aparte lessen worden behandeld. Hierdoor kunnen alle leerlingen na de les van de verkeersdocent zelfstandig met de methode aan de slag: via een inlogscherm komen leerlingen in een keuzescherm terecht. Daar kunnen ze kiezen voor één van de vier thema’s en vervolgens kan de leerling aan de slag. Dit kan in de klas maar ook thuis, dit laatste heeft onze voorkeur omdat de ouders dan ook betrokken worden. Via Onlineklas Verkeer krijgen leerlingen de mogelijkheid zich zelfstandig competenties binnen het verkeer eigen te maken. Deze competenties hebben betrekking op vier verkeersrollen waarmee een kind in de basisschoolleeftijd te maken krijgt: te voet, op de fiets (als bestuurder en passagier), in de auto (als passagier) en als het aan het spelen is. De verkeersdocent analyseert de gemaakte lessen en past deze analyse weer toe in de volgende les op de school. De docent bezoekt de school voor elk thema en voor de afsluiting. In totaal dus 5 lessen van ca. 50 min. per groep per schooljaar.
 
Kosten.
Deze methode is niet geheel gratis, neem svp kontakt met ons op voor de mogelijkheden. U kunt het ook als vervanging van uw huidige verkeersmethode inzetten. U kunt een voorproefje zien op http://info.onlineklas.nl/nl/producten/Verkeer/  Eventueel kunt u ook een proef inlogcode aanvragen op info@onlineklas.nl 
 
Aanmelden.
Wilt u ook dat wij op uw school voor groep 4 t/m 8 langskomen? 
Vul op de contactpagina uw gegevens in. U ontvangt dan van ons een inschrijfformulier.
Wij nemen dan contact met u op om lessen in te plannen. 
 
Heeft u vragen? Bel of mail ons even.

Petrus Canisius College Alkmaar, Oosterhout
Weer diverse lessen in onze projectweek van de verkeersdocenten van Go Safe. Vernieuwend en spreekt de leerlingen erg aan. Geen opgeheven vingertje maar met de leerlingen op een leuke manier in gesprek. Voor de leerlingen super motiverend om hun gedrag te veranderen.
Dynamis Hoorn
Meester Arjen, de verkeersmeester, altijd leuk en leerzaam voor de klas.
Kleurenorkest Limmen
Gave lessen voor de kids. Leuk en leerzaam. De nieuwe VR lessen zijn helemaal top.
Benedictus school Heiloo
Onlineklas Verkeer is een leuke en zeer leerzame manier voor groep 4 t/m 8 van het basisonderwijs. Hoe mooi is het om via Street View uitleg te krijgen van verkeerssituaties in de omgeving van de school. Dan wordt alles voor elke leerling echt duidelijk.
Junior College Julianadorp
In de introductieweek van de 1e klas komen de Verkeersdocenten voor het project "school thuis route". Ideaal om direct iets te doen aan de veiligheid van de kids op de nieuwe route naar de nieuwe school.
Ichthusschool in Hoorn
"Dodehoekles gehad van docent Arjen. Wat een leuke les, het spreekt de kinderen enorm aan. Perfecte uitleg en ontzettend leuk dat alle kids zelf de ervaring op kunnen doen in de vrachtwagen.”