Senior in Traffic (SINT) 

De cursus bestaat uit een theoretisch en praktisch deel. Beide gedeeltes sluiten op elkaar aan en worden verzorgd door docenten en instructeurs die een WRM (wet rijonderricht motorvoertuigen) pas in hun bezit hebben en daarnaast ervaring hebben in faalangst en rijangst begeleiding.

Theorie.

In de theorie gaan wij niet uit van theoretische kennis waardoor men vragen bij foto's goed kan beantwoorden. M.a.w. geen theoretische cursus met examen. In de Broemcursus is gebleken dat dit geen of nauwelijks effect heeft.

Wij gaan juist in op de toepasbaarheid van de regelgeving in de praktische verkeersdeelneming. Voorrang, vrije doorgang en rotondes zijn onderdelen waar ouderen vaak moeite mee hebben. Dit komt door het afnemende vermogen van multitasken. Het kunnen filteren van belangrijke informatie voor het oplossen van de verkeersopgave. Dit resulteert in het mijden van bepaalde gebieden of wegen. Als men dan toch in een moeilijke situatie komt gaat men vaak uit stress verkeerde beslissingen nemen in het verkeer. Door te inventariseren in welke gebieden of op welke wegen de problemen liggen kunnen we hier uitleg over geven en helderheid scheppen. Daar er een standaard in regelgeving is kunnen de senioren het aangeleerde in meerdere soortgelijke situaties toepassen om tot een veiligere verkeersdeelname te komen.
 
De kosten voor het theorie onderdeel zijn € 15,- per persoon voor een groep van minimaal 10 personen.

Praktijk.

In de praktijk gaan we aan de slag met meervoudige verkeersopgaven en moeilijke en nieuwe situaties, denk aan turbo rotondes en drukke kruispunten. De docent van de theorie geeft de knelpunten aan de praktijkbegeleider door en deze gaat hiermee aan de slag in de praktijk. Vaak mijden 70 plussers diverse wegen of weggedeeltes uit angst en/of onkunde. Om deze reden werken we uitsluitend met faalangst- en rijangst instructeurs. De praktijklessen kunnen worden uitgevoerd in lesauto's of de auto van de cursist.

De kosten voor het praktijk onderdeel zijn € 65,- per persoon.

Deze cursus is opgenomen in de toolkit voor permanente verkeerseducatie van het CROW. Helaas is er op dit moment geen subsidie mogelijk voor dit project.

Petrus Canisius College Alkmaar, Oosterhout
Weer diverse lessen in onze projectweek van de verkeersdocenten van Go Safe. Vernieuwend en spreekt de leerlingen erg aan. Geen opgeheven vingertje maar met de leerlingen op een leuke manier in gesprek. Voor de leerlingen super motiverend om hun gedrag te veranderen.
Dynamis Hoorn
Meester Arjen, de verkeersmeester, altijd leuk en leerzaam voor de klas.
Kleurenorkest Limmen
Gave lessen voor de kids. Leuk en leerzaam. De nieuwe VR lessen zijn helemaal top.
Benedictus school Heiloo
Onlineklas Verkeer is een leuke en zeer leerzame manier voor groep 4 t/m 8 van het basisonderwijs. Hoe mooi is het om via Street View uitleg te krijgen van verkeerssituaties in de omgeving van de school. Dan wordt alles voor elke leerling echt duidelijk.
Junior College Julianadorp
In de introductieweek van de 1e klas komen de Verkeersdocenten voor het project "school thuis route". Ideaal om direct iets te doen aan de veiligheid van de kids op de nieuwe route naar de nieuwe school.
Ichthusschool in Hoorn
"Dodehoekles gehad van docent Arjen. Wat een leuke les, het spreekt de kinderen enorm aan. Perfecte uitleg en ontzettend leuk dat alle kids zelf de ervaring op kunnen doen in de vrachtwagen.