Alcohol en drugs in het verkeer. 

Korte karakteristiek
Het programma bestaat uit een klassikale les (circa 1 uur) en een praktijkdeel op een afgesloten terrein (circa 1,5 uur). In de klassikale les krijgen de leerlingen uitleg over de werking van alcohol en drugs en over de negatieve gevolgen van het gebruik van deze middelen voor de rijvaardigheid. In het praktijkdeel rijden de leerlingen een parcours op een afgesloten terrein, waarbij het effect van alcoholgebruik wordt nagebootst met behulp van een �alcoholbril�.

Methodiek
Een docent  verzorgt het theoriedeel en geeft uitleg over de werking van alcohol en drugs. Wat doen beide stoffen: welke effecten brengen zij in het lichaam teweeg en op welke manier be�nvloeden zij de rijvaardigheid? Daarnaast bespreken we het gebruik van alcohol of drugs bij vrienden. Bij wie stap je wel of niet in auto en waarom.
Om de jongeren te laten ervaren wat het betekent om onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten, wordt met behulp van een �alcoholbril� het rijden onder invloed nagebootst. De leerlingen rijden een parcours in een Smart Cabrio op een afgesloten terrein, waarbij ze bochten moeten rijden, een slalom moeten doen, een uitwijkmanoeuvre moeten uitvoeren en een stopproef moeten doen. Ze rijden eerst een rit zonder de �alcoholbril�. Daarna rijden zij nog twee keer hetzelfde parcours met de �alcoholbril�: eerst met een bril die een klein alcoholpromillage nabootst, vervolgens met een bril die een hoog promillage nabootst. . Naast de leerling zit een medewerker van de uitvoerder die kan ingrijpen middels een dubbele bediening.

Inzetbaarheid en gebruiksvoorwaarden
De deelnemers aan het programma kunnen uw leerlingen zijn van de 3e of 4e klas in de leeftijd van 14 tot 17 jaar of leerlingen op het MBO.
Voor de theorieles is een klaslokaal nodig waar plaats is voor de leerlingen en een beamer of digibord beschikbaar is.
Voor het praktijkdeel is een afgesloten terrein nodig, waarop het parcours kan worden uitgezet. Voor het praktijkdeel wordt gebruik gemaakt van Smarts type fortwo cabrio automaat. Deze voertuigen zijn compact waardoor het afgesloten terrein van beperkte omvang kan zijn. Een instructeur van Go Safe zit naast de leerling. De instructeur heeft de beschikking over een dubbelebediening (zoals in een lesauto) om alles veilig te laten verlopen.
 
Kosten een aanmelden
In veel provincies of gemeenten wordt dit project deels of geheel gesubsidieerd. Is dit ook voor uw school van toepassing? Deze vraag beantwoorden we graag via de mail of telefonisch. Neem dus gerust even contact met ons op.

Wilt u graag dat wij deze leuke en leerzame lessen bij u op school verzorgen? Of heeft u nog verdere vragen? U kunt zich aanmelden of vragen stellen door contact met ons op te nemen, telefonisch of per e-mail.
 

Petrus Canisius College Alkmaar, Oosterhout
Weer diverse lessen in onze projectweek van de verkeersdocenten van Go Safe. Vernieuwend en spreekt de leerlingen erg aan. Geen opgeheven vingertje maar met de leerlingen op een leuke manier in gesprek. Voor de leerlingen super motiverend om hun gedrag te veranderen.
Dynamis Hoorn
Meester Arjen, de verkeersmeester, altijd leuk en leerzaam voor de klas.
Kleurenorkest Limmen
Gave lessen voor de kids. Leuk en leerzaam. De nieuwe VR lessen zijn helemaal top.
Benedictus school Heiloo
Onlineklas Verkeer is een leuke en zeer leerzame manier voor groep 4 t/m 8 van het basisonderwijs. Hoe mooi is het om via Street View uitleg te krijgen van verkeerssituaties in de omgeving van de school. Dan wordt alles voor elke leerling echt duidelijk.
Junior College Julianadorp
In de introductieweek van de 1e klas komen de Verkeersdocenten voor het project "school thuis route". Ideaal om direct iets te doen aan de veiligheid van de kids op de nieuwe route naar de nieuwe school.
Ichthusschool in Hoorn
"Dodehoekles gehad van docent Arjen. Wat een leuke les, het spreekt de kinderen enorm aan. Perfecte uitleg en ontzettend leuk dat alle kids zelf de ervaring op kunnen doen in de vrachtwagen.