Verkenning School Thuis Route 
Voor leerlingen 1e of 2e klas voortgezet onderwijs.

In deze cursus gaan de leerlingen actief bezig met gevaarlijke verkeerssituaties in de omgeving van de school. Door een leuke zelfstandige opdracht gaan de leerlingen op zoek naar de mogelijkheid om een verkeerssituatie veiliger te maken zonder dat de infrastructuur gewijzigd mag worden. Uiteindelijk komen de leerlingen uit op het aanpassen van hun eigen gedrag in deze situaties.
De cursus bestaat uit drie lesuren waarin de leerlingen in het tweede uur op pad gaan met een digitale camera.
 
1e lesuur inleiding.
In de klas gaan we in gesprek met de leerlingen over verkeer in het algemeen en welke situaties naar hun mening gevaarlijk zijn en waarom. We bespreken diverse voorbeelden in de omgeving van de school. Daarna delen we de klas op in groepjes van 4 tot 6 personen. Elk groepje krijgt een digitale camera en moet 2 foto’s maken van 2 situaties welke in het 3e lesuur behandeld worden.
 
2e lesuur op pad.
De leerlingen gaan op pad en hebben ca. 45 min om de foto’s te maken van de situatie die uitgekozen zijn. Bij terugkomst worden deze in onze laptop geladen en een printje van gemaakt.
 
3e lesuur presentatie.
De leerlingen gaan met de geprinte foto’s een presentatie voorbereiden waarin zij de volgende vragen moeten beantwoorden.
-Waar is de situatie
-Waarom is het een gevaarlijke situatie.
-Wat kan ik er zelf aan doen om het veiliger te maken in deze situatie.
In het tweede deel van de les projecteren wij de foto’s van de groep die gaat presenteren op het bord. 

Het doel van dit project is om de leerlingen zelf actief te laten nadenken over gevaarlijke verkeerssituaties om tot de conclusie te komen dat zij zelf voor hun eigen veiligheid kunnen zorgen. Daarnaast zoeken wij contact met de Gemeente, waar uw school is gevestigd, om de uitkomsten door te nemen.
 
De lessen worden geheel verzorgd door een verkeersdocent van ons bedrijf en kunnen wij geheel kosteloos aanbieden. U hoeft dus alleen tijd en ruimte ter beschikking te stellen. De planning van de lessen gaat altijd in overleg met uw school.
 
Wilt u ook dat wij dit project bij u op school uitvoeren? Laat dan een berichtje achter via onze contact pagina.
Heeft u vragen? Bel of mail ons dan even.

Petrus Canisius College Alkmaar, Oosterhout
Weer diverse lessen in onze projectweek van de verkeersdocenten van Go Safe. Vernieuwend en spreekt de leerlingen erg aan. Geen opgeheven vingertje maar met de leerlingen op een leuke manier in gesprek. Voor de leerlingen super motiverend om hun gedrag te veranderen.
Dynamis Hoorn
Meester Arjen, de verkeersmeester, altijd leuk en leerzaam voor de klas.
Kleurenorkest Limmen
Gave lessen voor de kids. Leuk en leerzaam. De nieuwe VR lessen zijn helemaal top.
Benedictus school Heiloo
Onlineklas Verkeer is een leuke en zeer leerzame manier voor groep 4 t/m 8 van het basisonderwijs. Hoe mooi is het om via Street View uitleg te krijgen van verkeerssituaties in de omgeving van de school. Dan wordt alles voor elke leerling echt duidelijk.
Junior College Julianadorp
In de introductieweek van de 1e klas komen de Verkeersdocenten voor het project "school thuis route". Ideaal om direct iets te doen aan de veiligheid van de kids op de nieuwe route naar de nieuwe school.
Ichthusschool in Hoorn
"Dodehoekles gehad van docent Arjen. Wat een leuke les, het spreekt de kinderen enorm aan. Perfecte uitleg en ontzettend leuk dat alle kids zelf de ervaring op kunnen doen in de vrachtwagen.”