Dodehoekles met VR brillen voor basisonderwijs
 
Groot in Verkeerseducatie verzorgt al jaren dodehoeklessen op het basisonderwijs. Voorheen kwamen wij met een vrachtwagen naar uw school om de leerlingen de dodehoek te laten zien. Tegenwoordig kunnen de de leerlingen het niet allen zien maar ook ervaren d.m.v. een VR bril. De dodehoekles is voor groep 6, 7 en 8. Wij komen voor deze groepen een dagdeel met onze VRbrillen naar uw school.

Alle leerlingen krijgen van een docent van Go Safe in de klas uitleg over de dodehoek bij vrachtwagens en andere grote voertuigen. Dit doen wij middels een filmpje en met een schaalmodel vrachtwagen. De kinderen denken vaak "als ik de vrachtwagen of bus zie, dan ziet deze mij ook”.  Om de kinderen te laten ervaren dat een chauffeur of chauffeuse heel weinig kan zien rond de vrachtwagen volgt het deel met de VR brillen. De leerlingen maken een rit met een vrachtwagen alsof zij zelf chauffeur of chauffeuse zijn. Daarnaast maken ze nog een rit op de fiets waar zij de zelfde vrachtwagen weer tegenkomen. Hierna weten de leerlingen precies wat de chauffeur/chauffeuse wel, maar veel belangrijker, niet kan zien.

De dodehoekles wordt veelal gesubsidieerd door de provincie of gemeente. Geldt dit ook voor uw school? Neem even contact met ons op dan kunnen we kijken wat de mogelijkheden zijn.

Wilt u ook dat wij op uw school voor groep 6,7 en 8 langskomen? 
Ga naar de contact pagina en selecteer bij onderwerp dodehoek.
U ontvangt van ons per mail een inschrijfformulier voor de gegevens van de school en uw wensen.
Wij nemen daarna contact met u op om de les in te plannen en u ontvangt van ons een mail met een brief voor de ouders zodat deze ook op de hoogte zijn van de dodehoekles.
 
Heeft u nog vragen? bel of mail ons dan even.Petrus Canisius College Alkmaar, Oosterhout
Weer diverse lessen in onze projectweek van de verkeersdocenten van Go Safe. Vernieuwend en spreekt de leerlingen erg aan. Geen opgeheven vingertje maar met de leerlingen op een leuke manier in gesprek. Voor de leerlingen super motiverend om hun gedrag te veranderen.
Dynamis Hoorn
Meester Arjen, de verkeersmeester, altijd leuk en leerzaam voor de klas.
Kleurenorkest Limmen
Gave lessen voor de kids. Leuk en leerzaam. De nieuwe VR lessen zijn helemaal top.
Benedictus school Heiloo
Onlineklas Verkeer is een leuke en zeer leerzame manier voor groep 4 t/m 8 van het basisonderwijs. Hoe mooi is het om via Street View uitleg te krijgen van verkeerssituaties in de omgeving van de school. Dan wordt alles voor elke leerling echt duidelijk.
Junior College Julianadorp
In de introductieweek van de 1e klas komen de Verkeersdocenten voor het project "school thuis route". Ideaal om direct iets te doen aan de veiligheid van de kids op de nieuwe route naar de nieuwe school.
Ichthusschool in Hoorn
"Dodehoekles gehad van docent Arjen. Wat een leuke les, het spreekt de kinderen enorm aan. Perfecte uitleg en ontzettend leuk dat alle kids zelf de ervaring op kunnen doen in de vrachtwagen.”