Dodehoekles basisonderwijs
 
Groot in Verkeerseducatie verzorgt al jaren dodehoekles op het basisonderwijs. Misschien zijn wij al eerder bij u op school geweest. De dodehoekles is voor groep 7 en 8 en eventueel groep 6 als deze een combinatiegroep vormt met 7. Wij komen voor deze groepen een dagdeel met onze vrachtwagen naar uw school.

Alle leerlingen krijgen van een docent van Go Safe in de klas uitleg over de dodehoek bij vrachtwagens en bussen. Dit doen wij middels een filmpje en met een schaalmodel vrachtwagen. De kinderen denken vaak "als ik de vrachtwagen of bus zie, dan ziet deze mij ook”. 
Om de kinderen te laten ervaren dat een chauffeur heel weinig kan zien gaan we in kleine groepjes naar de vrachtwagen. In alle dode hoeken staan attributen zoals fietsen en pionnen. Alle kinderen nemen om de beurt plaats op de stoel van de chauffeur. Hierna weten zij precies wat de chauffeur wel, maar veel belangrijker, niet kan zien.

De dodehoekles kost uw school niets. Wij vragen alleen of u een extra leerkracht of (verkeers)ouder in kunt zetten om de docent van ons te begeleiden bij de vrachtwagen.

Wilt u ook dat wij op uw school voor groep 7 en 8 langskomen? 
Ga naar de contact pagina en selecteer bij onderwerp dodehoek.
U ontvangt van ons per mail een inschrijfformulier voor de gegevens van de school en uw wensen.
Wij nemen daarna contact met u op om de les in te plannen en u ontvangt van ons een mail met een brief voor de ouders zodat deze ook op de hoogte zijn van de dodehoekles.
 
Heeft u nog vragen? bel of mail ons dan even.Benedictus school Heiloo
Onlineklas Verkeer is een leuke en zeer leerzame manier voor groep 4 t/m 8 van het basisonderwijs. Hoe mooi is het om via Street View uitleg te krijgen van verkeerssituaties in de omgeving van de school. Dan wordt alles voor elke leerling echt duidelijk.
Junior College Julianadorp
In de introductieweek van de 1e klas komen de Verkeersdocenten voor het project "school thuis route". Ideaal om direct iets te doen aan de veiligheid van de kids op de nieuwe route naar de nieuwe school.
Ichthusschool in Hoorn
"Dodehoekles gehad van docent Arjen. Wat een leuke les, het spreekt de kinderen enorm aan. Perfecte uitleg en ontzettend leuk dat alle kids zelf de ervaring op kunnen doen in de vrachtwagen.”
Mariaschool Z. Scharwoude
"Net begonnen met Onlineklas verkeer. De kids zijn enthousiast en wij zelf ook. Alles wordt verzorgd voor ons door de verkeersdocenten van Groot in Verkeerseducatie.”
RSG Wiringherlant
"Al een aantal jaren verzorgt Groot in Verkeerseducatie de verkeersmarkten voor de 3e klassen. Leuk, dynamisch en erg leerzaam. Echte ervaringslessen, niet vertellen wat de jongeren moeten doen maar hun eigen gedrag laten ervaren. De beste en meest confronterende manier.”